Nyitvatartás »
 
kereses a honlapon
 
 
«2017. március»
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
 

 

 

A könyvről a borítóra kattintva olvashat.

 
 

 

A könyvtár fenntartója Kovászna Megye Tanácsa.

 
 
 
 

 

 

A Bod Péter Megyei Könyvtár személyes jellegű adatok kezelésére vonatkozó engedélyének

száma: 18 915 / 2011.

 
 

 

 


 
 

 


 
küldje el barátjának ezt az oldaltoldal nyomtatása

Cimbora-lapozó. Válogatás Benedek Elek gyermeklapjából (1922-1929)

Bod Péter Megyei Könyvtár - Kovászna Megyei Művelődési Központ, 2009


 

Időkön és ízlésváltozásokon átívelő antológia ez a reprint kötet. Lapjain nemcsak egy sajtótörténeti emlék elevenedik meg, hanem a minden korosztályhoz utat találó irodalom is. A válogatott szövegek sorát egy-egy kiemelt jelentőségű, hasonmás változatban újraközölt lapszám nyitja és zárja, közöttük egy fiktív évfolyam kapott helyet, amelynek a naptári hónapokat követő lapszámait a megfelelő havi anyagokból állították össze a Hollanda Andrea által irányított szerkesztő csapat tagjai, könyvtárunk munkatársai. „Kalendáriumunk” tisztelgés a Benedek Elek-emlékév alkalmából a Cimbora meghatározó főszerkesztője, a meghatározó író és mesélő emléke előtt. Most is, mint a könyv megjelenéséhez vezető munka során, bízunk abban, hogy élvezetes olvasnivalót, színes témákat és korjellemző csemegéket kínál ez a grafikailag is maradandó élményt nyújtó kötet minden érdeklődőnek, aki fellapozza!

"Kevés író neve forrott annyira össze irodalmi köztudatunkban egy újsággal, mint Benedek Eleké a Cimborával. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a lap több tízezernyi olvasója szüleink, nagyszüleink, dédszüleink számára egy életre meghatározó élményt jelentett az, amit ismeretekben és erkölcsi tanításban a Cimbora kezdeti nyolc évfolyamából merített." (Szabó Zsolt: Elek apó és a Cimbora - a kötet előszava, részlet)

 

© Copyright Bod Péter Megyei Könyvtár, Sepsiszentgyörgy, Kovászna megye, 2012. Minden jog fenntartva. Webdesign: www.voidart.ro