Nyitvatartás »
 
kereses a honlapon
 
 
«2017. szeptember»
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
 
 

 


 

A könyvről a borítóra kattintva olvashat.

 
 

 

A könyvtár fenntartója Kovászna Megye Tanácsa.

 
 
 
 

 

 

A Bod Péter Megyei Könyvtár személyes jellegű adatok kezelésére vonatkozó engedélyének

száma: 18 915 / 2011.

 
 

 

 


 

Könyvbemutató – Czegő Zoltán: Katonabogár

küldje el barátjának ezt az oldaltoldal nyomtatása

Czegő Zoltán sepsiszentgyörgyi író, költő, publicista Katonabogár című regényének bemutatójára kerül sor 2017. június 22-én, csütörtökön 18 órától könyvtárunk Gábor Áron termében. A szerző beszélgetőtársa Lövétei Lázár László költő, műfordító, a kötetet megjelentető csíkszeredai Hargita Kiadóhivatal vezetője, valamint Molnár Vilmos író, a kötet szerkesztője lesz, házigazda Szonda Szabolcs könyvtárigazgató.

 

 

Versei és publicisztikai írásai mellett Czegő Zoltán regényeket 1988 után, Magyarországra való kitelepülését követően kezdett írni. 2010-ben hazatért Sepsiszentgyörgyre, a Katonabogár című regényét már itt fejezte be. Ezt követően is több könyve jelent meg: Éjféltől virágig. Antinapló (Profiton, Kézdivásárhely, 2012); Kegyelmi idő. Versek imamalomra (Hungarovox, Budapest, 2012); A templomok lázadása. Új versek (Sepsiszentgyörgy, 2013); Két tenyérben (Artprinter, Sepsiszentgyörgy, 2015).

A Katonabogár először 2011-ben jelent meg a csíkszeredai Pallas-Akadémia Kiadónál, az ezúttal bemutatásra kerülő kiadás pedig szintén Csíkszererdában, a Székely Könyvtár sorozatban látott napvilágot.

A könyvről:

Balladaregény és regényballada. Szerves epikai mű, amelynek nyelvében, stílusában eleven líra lüktet, ami nem idegen a szerző eddigi regényeitől sem. Két falu drámai története egy abszurd, imaginárius Hatóság által meghatározva. S mindennek során ágazik-bogazik szerelem, hit és babona, egyetlen eleven rendszerében a hagyományos életnek. Ugyanakkor jelen van az együttgondolkodás az egyetlen életért, az egyetlen Bölcsőért.

Molnár Vilmos, a kötet szerkesztője így ír róla: „A történet nem valamely konkrét történelmi időben zajlik, ez egyfajta időtlenséget, örökérvényűséget biztosít a regénynek. S mégis, bár a falu férfilakosságával megesetteket nem lehet pontosan kötni egy adott történelmi eseményhez, nyilvánvaló, hogy a XX. századról van szó, arról a korról, amelyben a különféle ideológiák nevében a társadalommal kísérletezgető Hatalom a legnagyobb romlást hozta a székely faluközösségekre.”

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!


Sajtóvisszhang:

A székely falu regénye

Regényt kellett írni

   

© Copyright Bod Péter Megyei Könyvtár, Sepsiszentgyörgy, Kovászna megye, 2012. Minden jog fenntartva. Webdesign: www.voidart.ro