Nyitvatartás »
 
kereses a honlapon
 
 
«2017. szeptember»
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
 
 

 


 

A könyvről a borítóra kattintva olvashat.

 
 

 

A könyvtár fenntartója Kovászna Megye Tanácsa.

 
 
 
 

 

 

A Bod Péter Megyei Könyvtár személyes jellegű adatok kezelésére vonatkozó engedélyének

száma: 18 915 / 2011.

 
 

 

 


 

Nyári vakációs Csodalámpa elsős-másodikosoknak

küldje el barátjának ezt az oldaltoldal nyomtatása

Első és második osztályos kisdiákok részvételével zajlott le 2017. június 26. és 30. között könyvtárunk Csodalámpa Olvasóklubjának első nyári vakációs tevékenységsorozata. A résztvevők Sepsiszentgyörgy különböző iskoláiból érkeztek, közülük többen visszatérő táborozók voltak.

 A fény és a sötét témája köré felépített tevékenységeket elsősorban a gondosan megválasztott olvasmányok segítették: Bagossy László A Sötétben Látó Tündér, Jill Tomlinson A bagoly, aki félt a sötétben című kötetei, valamint a Világszép nádszálkisasszony, A gulyás leánya és a Kisködmön népmesék. A zene és próza közötti kapcsolatot Jeli Viktória Varázsfuvola című könyvével teremtették meg.

Az öt nap során a gyermekek az olvasottakat csapatépítő, dráma- és népi játékok segítségével értelmezték. A zene, a ritmus is fontos része volt a tevékenységeknek: ritmushangszerekkel rögtönzött zenekarban játszottak, zenét hallgattak, énekeket tanultak és zongorakísérettel énekelték el a Varázsfuvolából a Bűvös csengettyűt.

A fény és a sötét központi témája alkalmat biztosított a természettudományos ismeretek bővítésére, a diákok saját kísérletek alapján vonhattak le tudományos következtetéseket.

Az ebédet és a pihenőt kézműves tevékenységek követték. Hímzéssel óriás zsebkendőt készítettek, amelyre találós kérdések válaszait varrták, gyöngyöt fűztek, zenét hallgatva festettek.

A résztvevők Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala jóvoltából, annak Közösségfejlesztési Igazgatósága révén, minden nap meleg ebédet kaptak, amit a Park Hotel és Vendéglő nyárikertjében fogyaszthattak el.

Köszönjük minden diáknak a részvételt, kollégáinknak és segítőinknek a figyelmes, leleményes tevékenységszervezést, -vezetést!

   

© Copyright Bod Péter Megyei Könyvtár, Sepsiszentgyörgy, Kovászna megye, 2012. Minden jog fenntartva. Webdesign: www.voidart.ro