Nyitvatartás »
 
kereses a honlapon
 
 
«2017. szeptember»
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
 
 

 


 

A könyvről a borítóra kattintva olvashat.

 
 

 

A könyvtár fenntartója Kovászna Megye Tanácsa.

 
 
 
 

 

 

A Bod Péter Megyei Könyvtár személyes jellegű adatok kezelésére vonatkozó engedélyének

száma: 18 915 / 2011.

 
 

 

 


 

Szabó Róbert Csaba a pulzArt5 fesztiválon

küldje el barátjának ezt az oldaltoldal nyomtatása

Szabó Róbert Csaba író, szerkesztő lesz vendége 2017. szeptember 3-án, vasárnap a sepsiszentgyörgyi pulzArt kortárs összművészeti fesztivál idei kiadása keretében sorra kerülő kettős irodalmi eseménynek.

Ennek első felvonása a Szimpla kávéházban Erdélyi romtörténetek címmel lezajló, happeningszerű nyílt felolvasás a szerző Fekete Dacia – Erdélyi rémtörténetek (2012) című novelláskötetéből, 12 órai kezdettel, az író jelenlétében. (A könyv fülszövegéből: „Kolozsvár, Nagyszeben, Herkulesfürdő, a Duna-delta és az erdélyi havasok több titkot rejtenek, mint gondolnánk: különös gyilkosságok, visszajáró halottak és megmagyarázhatatlan jelenések történeteit. Olyan történeteket, melyeket még egymás között is csak suttogva mesélnek egymásnak a városok és falvak lakói, de még inkább ideges pisszegéssel hallgattatják el azt, aki felidézi őket. Hiszen ki akarná, hogy torkon ragadja a jeges rémület, ereiben megfagyjon a vér, és azt se tudja, hol a határ a valóság és a képzelet játékai közt?”)

A második felvonás keretében 18 órai kezdettel, szintén a Szimpla kávéházban, Szabó Róbert Csabával, közönségtalálkozója során, Részeg Imola egyetemi oktató beszélget meghívottunk munkásságáról, alkotói világáról, hangsúlyosan a szerző 2016-ban megjelent, Alakváltók című, első regényéről. Ez tágabb értelemben a Gheorghe Gheorghiu-Dej uralma alatt álló Románia helyi és időbeli koordinátái között zajlik, címe azokra a változásokra utal, amelyeken az emberek átmennek a hatalomnak való megfelelés kényszere folytán. A szerző így fogalmaz könyvéről: „Azért vonzott ez a világ, mert egy kalandos történetet láttam benne. Olyan könyvet akartam írni, amilyeneket én is szerettem gyermekkoromban olvasni: hogy lőjenek benne.”

Az 1981-ben Szilágybagoson született, jelenleg Marosvásárhelyen élő író 2006-ban debütált Az egész Antarktisz kontinens (a látás, a hallás, az ízlelés, a hang, a tapintás és a szív elvesztése) című novelláskötettel, amelyet újabb három könyve követett (Kutyák birodalma, 2009; Temetés este tízkor, 2011; Fekete Dacia – Erdélyi rémtörténetek, 2012). Irodalmi munkássága mellett 2005-től a marosvásárhelyi Látó szépirodalmi folyóirat honlapért felelős szerkesztője, 2008-tól 2010-ig főszerkesztő-helyettese. Prózakötetei mellett drámák, rádiójátékok és forgatókönyvek szerzője. Több jelentős szakmai elismerés és rangos ösztöndíj, így a Csiki László-díj (2012), a Pro Cultura Díj Marosvásárhely (2016) és a Mészöly Miklós Díj (2017) birtokosa.

 

Fotók a rendezvényről IDE és IDE kattintva.

 

Sajtóvisszhang:

Négyen a Daciaban

Dacia, alakváltás (pulzArt)

Kortárs kultúra sűrítve

Kapcsolódó cikkek (4)

Közönségtalálkozó és portrébeszélgetés Peer Krisztián költővel

Közönségtalálkozó és portrébeszélgetés Peer Krisztián költővel

42, ezzel a címmel jelent meg tizenöt év szünet után Peer Krisztián költő, forgatókönyvíró, dramaturg új verseskötete, amelynek sepsiszentgyörgyi bemutatójára és a szerzővel való találkozásra, portrébeszélgetésre a pulzART kortárs összművészeti fesztivál idei kiadásának keretében, 2017. augusztus 31-én, csütörtökön 18 órakor kerül sor a Tein Teaházban. A meghívott beszélgetőtársa Fekete Vince költő, műfordító lesz.

Kultúrfoci és felolvasóest

Kultúrfoci és felolvasóest

Rendhagyó, egyszerre irodalmi és sportesemény is színesíti a pulzArt kortárs összművészeti fesztivál idei kiadásának programját: a Magyar Íróválogatott érkezik Sepsiszentgyörgyre, ezúttal teremfocira alkalmazott, öttagú összetételben, megmérkőzni a Tamási Áron Színház válogatott csapatával. A barátságos meccs 2017. szeptember 2-án, szombaton 11 órától lesz a Vadász utcai sportcsarnokban.


© Copyright Bod Péter Megyei Könyvtár, Sepsiszentgyörgy, Kovászna megye, 2012. Minden jog fenntartva. Webdesign: www.voidart.ro