Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Csák-Nagy Kriszta: Bezzeg Soma szívsajgása

Forrás: konyvtutca.blogspot.com

Bezzeg Soma Pitypalattyfalván él, Szöszke Babka szintúgy. Doktor Tódor szívspecialista pedig ott rendel. Soma felkeresi a rendelőjében és megtudja, hogy a harmadfokú szívérzékenység nem betegség, a szívsajgásra létezik a fájdalomtöpörítő szívfásli, amitől elhussan a sajgás néhány óra alatt, mintha ott sem lett volna.

Már ez az első történet fantasztikus!! És ez még csak a kezdet, találkozunk még bajkeverő Csakazértissel, jönnek még emlékek, egy fura találmány, a Végevan, a Hétfő, és még Bezzeg Soma születésnapján is ünnepelhetünk.

Gyönyörűszép szavakba csomagolva félelmeinkről, nemszeretem dolgainkról, belső vívódásainkról olvashatunk, amelyek ugyanúgy ott vannak a gyerekekben is, mint bennünk felnőttekben.

A gyerekek pedig észrevehetik, hogy nem csak bennük van, hanem Bezzeg Somában és Szöszke Babkában is. Nekik is vannak fájdalmaik, szomorúságaik, és minden történetben rájöhetnek a megoldásra, megtalálhatják a megkönnyebbülést. Mert a szívsajgás bizony sokszor mást is elmond a szív tulajdonosáról, aki rájön, hogy egyáltalán nem baj, ha zakatol és bizsereg az a szív.

Vagy arra is rájöhetünk, hogy a Csakazértis sokszor szükséges és az emlékek sem rossz dolgok. És azt is megtudhatjuk, a búfelejtő mentatea sokszor segít, de mégsem mindig. Néha egy varázslat szükséges a szomorúság elűzéséhez, és a Hétfő sem feltétlenül jelent rosszat.

Különös hangulatú, helyenként szürrealisztikus, pszichedelikus beütéssel, finom, puha, szeretnivaló történeteket olvashatunk, melyben önfeledten átadhatjuk magunkat az érzelmeknek és a gyengéd, finom felismeréseknek.

Az illusztrációk nagyon harmonizáltak a történettel, finoman, különleges módon tették hozzá a magukét Bezzeg Soma napjaihoz és érzéseihez.

"Soma ezer csengetésből is felismerte az övét.
Ha Szöszke Babka nyomta a csengőt, az úgy bongott-zsongott,
mintha egy mezőnyi harangvirág dalolna."

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve