Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Jákob a jégen

2018.09.15., szombat 18:00

Vendégünk: Centauri Pennatus magyarországi író

Rejtőzködő, titokzatos író, „a magyar Jack London” – a leggyakrabban így emlegetik meghívottunkat, akivel szombaton, 2018. szeptember 15-én a sepsiszentgyörgyi Szimplában találkozhat a pulzArt kortárs összművészeti fesztivál közönsége. A jelzővel szoros kapcsolatban szóba kerül a széles karimájú, arcát a nyilvánosság elől eltakaró kalap és egyedi utazásainak sora is. Aki olvassa írásait, jól felismerheti elkülönülően sajátságos, fantáziadús stílusáról és irodalomfelfogásáról, markáns társadalomkritikájáról, a természetbúvár és -fotós látásmódján alapuló világértelmezéséről. Személyének sokszínűsége szerzői honlapjáról is visszatükröződik, amely a www.centauriweb.hu címen érhető el.

Centauri Pennatusról annyit tudni, hogy 1970-ben vagy 1972-ben született, csak szerzői álnevét ismerjük, 2006 óta van jelen az irodalmi életben, a közönség elé azonban csak tíz évvel később lépett láthatóan, a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumban, két külföldi nyilvános szereplés után. Idén januárban Kolozsváron is találkozhatott vele az erdélyi közönség.

Kötetei: Pátosz a káoszban (2007), Kék angyal (2008), Jégvágó (2013, 2018), Jákob botja (2016).

Meghívottunk beszélgetőtársa: László Noémi kolozsvári költő, műfordító.

Centauri Pennatus 2018. szeptember 14-én, pénteken, 18 órától a kézdivásárhelyi Vigadó művelődési házban találkozik olvasóival, illetve beszélget László Noémivel és az érdeklődőkkel.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Sajtóvisszhang:

Író a kalap mögött
A szavak rejtett természetéről
Akire az ég megharagudott
Centauri sepsiszentgyörgyi bemutatkozása
A világban valójában rend van. Interjú Centauri Pennatus íróval

Fotók: pulzArt - Codra Botond

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve