Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Könyv- és albumbemutató: Gúnyhatár

2021.10.06., szerda 18:00

A Gúnyhatár – Léphaft karikatúrák körülírva című, rendhagyó könyv és képzőművészeti album bemutatására kerül sor 2021. október 6-án, szerdán 18 órai kezdettel Sepsiszentgyörgyön, könyvtárunk Gábor Áron-termében.

A Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesülete (SZMÚE) által idén kiadott kötet példa nélküli együttgondolkodással, összefogással valósult meg. Az album közli Léphaft Pál jeles vajdasági karikaturista 52, gúnyhatáron inneni rajzát, amelyekhez tíz országból 52 magyar újságíró egy-egy szösszenetet írt.

A bemutatón jelen lesz Galbács Pál, a könyv ötletgazdája, Ambtus Attila, a kötet szerkesztője, Bedő Zoltán és Szekeres Attila, a SZMÚE elnöke, illetve külkapcsolati megbízottja, több szerzőtárs, a technika segítségével pedig élőben bekapcsolódik Léphaft Pál, akinek karikatúráit kivetítve is bemutatják.

A rendezvényre a Sepsiszentgyörgyre érvényes járványügyi intézkedések betartásával kerül sor, legtöbb 70 személy részvételével. A belépéshez a résztvevőnek igazolnia kell a következők egyikét: be van oltva; negatív koronavírus-teszttel rendelkezik; az elmúlt hat hónapban átesett a fertőzésen. A teremben a maszkviselés és a távolságtartás kötelező!

Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

Sajtóvisszhang:
Gúnyhatáron innen
A derű magvait szórják

Fotók:
sepsiszentgyorgy.info (Toró Attila)

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve