Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Könyvbemutató - Tamás Dénes: Rémegyszerű versek

2021.05.19., szerda 18:00

Tamás Dénes Rémegyszerű versek c. kötete bemutatójára kerül sor 2021. május 19-én, szerdán 18 órától a sepsiszentgyörgyi Tein teaházban.
Beszélgetőtárs Szonda Szabolcs.

Rakovszky Zsuzsa így ajánlja a Rémegyszerű verseket:

„Rémegyszerű versek – állítja a szerényen önironikus cím. De valóban rém egyszerűek lennének ezek a versek? Az biztos, hogy nincsen bennük semmi fölösleges, semmi tetszelgő, mélyértelműségnek álcázott zűrzavar: mintha határozott léptekkel, se jobbra, se balra nem nézve haladnának egy bizonyos magaslati pont felé, ahonnét valamiféle „gondolati halálugrást” hajtanak végre. Minden ezen az ugráson múlik, és ha sikerül – és többnyire sikerül –, minden egyes szó visszamenőleg át- és fölértékelődik ennek a gondolatnak a fényében. Gondolati költészet? Igen, de líráról lévén szó, a gondolat itt az érzés – gyümölcse? álruhája? sziámi ikre, amelyről nem lehet elválasztani. Erős, mély, megrendítő versek.”

TAMÁS DÉNES 1975-ben született Rétyen. Író, esszéista. Megjelent kötetei: Honfoglaló esszék (Korunk-Komp-Press Kiadó, 2013), Minden egész... (Lector Kiadó, 2016), Az élő ház (Kalligram Kiadó, 2019)

Toró Attila fotói az eseményről: sepsiszentgyorgy.info

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve