Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Könyvkelengye – ajándékkönyv elsősöknek

A könyvtárunk és Sepsiszentgyörgy polgármesteri hivatala által közösen működtetett, 2010 áprilisában indult Könyvkelengye program keretében az épp záruló tanév végén 510 magyar és 132 román sepsiszentgyörgyi első osztályos diák vehette át Gál Andreának a kolozsvári Koinónia Kiadónál frissen megjelent, Fecske utca 12. című ifjúsági regényét, illetve Jill Tomlinson Bufnița care se temea de întuneric (A bagoly, aki félt a sötétben) című mesekönyvét (Nemi Kiadó, Bukarest, 2016).

A magyar tannyelvű osztályok részére 2016. június 21-én és 22-én megrendezett ünnepélyes könyvátadáson részt vett a szerző, Gál Andrea brassói tanárnő, valamint jelen volt Sztakics Éva Judit alpolgármester. A diákokat és kísérőiket Szonda Szabolcs könyvtárigazgató üdvözölte, az alpolgármester asszony olvasásra és a vakációban feltöltődést biztosító pihenésre buzdító szavai után a szerző beszélt a könyv születéséről, majd az ízelítőként általa felolvasott részlet után a gyermekek átvették az ajándékkönyvet, és a könyvtárral ismerkedhettek.

A román tannyelvű osztályok diákjai 2016. június 23-án vehették át az ajándékkönyvet, ugyancsak a könyvtár Gábor Áron Termében. Szonda Szabolcs igazgató ismertette a Könyvkelengye programot, bemutatta az ajándékkönyvet, majd Fazakas Éva könyvtáros olvasott fel abból. A találkozó könyvtárlátogatással zárult, illetve azzal az ígérettel a tanítónők részéről, hogy más alkalommal is elhozzák tanítványaikat a könyvtárba.

A Könyvkelengye program célja felhívni a családok figyelmét a (fel)olvasás mindennapi gyakorlatának fontosságára, az irodalom és az írott kultúra tiszteletére.

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve