Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Michelangelo bibliai szobrai

2018.09.27., csütörtök 18:00

Új helyszínen, könyvtárunkban folytatódik az a sepsiszentgyörgyi, vetített képes előadássorozat, amelyet 2017 decemberétől 2018 márciusáig a Székely Nemzeti Múzeumban tartott dr. Reisinger János irodalomtörténész, A Biblia a képzőművészetben témakörbe illeszkedően.

Jeles magyar festők (Munkácsy, Csontváry, Zichy és M S Mester) művei után két nagy alkotót mutat be az előadó az európai művészettörténetből, az év végéig hátralévő rendezvényeken, Michelangelót és Rembrandtot, valamint, a sorozat utolsó két előadásán, Vörösmarty Mihály és Petőfi Sándor ismert és kevéssé ismert műveit idézi fel a hallgatóság előtt.
2018. szeptember 27-én, csütörtökön 18 órára szeretettel várjuk az érdeklődőket a könyvtár Gábor Áron-termébe, a Michelangelo bibliai szobrai című előadásra. A Háromszéki TÉT-estek (Tudás - Élmény - Tapasztalat) sorozatba illeszkedő rendezvényre a belépés ingyenes, a témakörre vonatkozó könyvek, folyóiratok és cd-k megtekinthetők és hozzáférhetők a helyszínen.
Az előadóról bővebben:
Dr. Reisinger János magyarországi irodalomtörténész, az irodalomtudomány kandidátusa (MTA), 35 éve tart ismeretterjesztő előadásokat a Kárpát-medence különböző településein, bemutatva a magyar költészet és képzőművészet legjelesebb darabjait vagy kellőképpen nem méltányolt alkotásait. Előadásai tíz éve szerepelnek rendszeresen a Duna TV műsorán, a www.bibliacentrum.hu honlapról több száz előadása ingyenesen letölthető.
Előadásai után szívesen válaszol a közönség kérdéseire, illetve dedikálja azok tárgyához tartozó könyveit.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Sajtóvisszhang:
Michelangelo, az egyetlen


Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve