Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Nyári Csodalámpa olvasóklub

2018.08.07., kedd

Az elmúlt időszakban három alkalommal szerveztünk nyári Csodalámpa Olvasóklubot könyvtárunkban, hagyományosan az 1-2. és a 3-4. osztályos sepsiszentgyörgyi diákoknak, illetve, először a rendezvény történetében, 5-6.-osoknak is.

2018. július 2. és 6. között a legkisebbek, az 1-2. osztályosok voltak intézményünk vendégei. Stiglincz Milán Kalimpa című meseregényét olvastuk és dolgoztuk fel együtt a gyermekekkel. A főszerep a mozgásé volt, Kalimpa, a bábfiú kalandjait játszották és élték át újra a résztvevők: szaladtak, kúsztak, ugráltak, akadályokon bújtak át. A végén sikerült megmenteni a király életét és a könyvbeli Bábszínházat is.

Az 5-6. osztályos diákokkal július 16. és 20. Között David Almond angol szerző Skellig című ifjúsági regényét olvastuk. A titokzatos lény története kapcsán jókat beszélgettünk, vitáztunk, olyan témákat érintettünk, amelyek ezt a korosztályt élénken foglalkoztatják: fiú-lány kapcsolat, barátság, szerelem, iskolai vagy otthoni oktatás, madarak, angyalok, betegség, félelem. Idén először számítógépen is dolgoztak a résztvevők: képes, zenés bemutató rövidfilmet készítettek az olvasott regényről. A hét folyamán egy miniblog is épült a foglalkozássorozatról, annak eredményeivel is, ez a csodalampaskellig.tumblr.com címen érhető el.

A 3-4. osztályosok Csodalámpája július 30. és augusztus 3. között zajlott. Igen népszerű regényt olvastunk, a holland Anna Wolz Tess és én című gyermekkönyvét, amely egy hétköznapi történet kapcsán mesél el fontos dolgokat a barátságról, a családról, az elmúlásról. A gyermekek nyagyon szerették ezt a történetet, a szereplőket, Tesst és Samuelt, akik egy tengerparti nyaraláson ismerkednek össze és töltenek el pár napot együtt. Bátran ajánljuk a könyvet minden hasonló korú olvasónak,remek bevezető lehet családi beszélgetésekhez is.

Köszönjük a tartalmas, számunkra is élményt jelentő együttlétet minden résztvevőnek, a diákok déli szünetét megédesítő finom péksüteményeket nyújtó sepsiszentgyörgyi Diószegi Pékségnek (Madexport Kft.) a támogatást, valamint kollégáinknak és közreműködőinknek a lelkesedést, találékonyságot és energiát, amellyel biztosították az Olvasóklub tevékenységét ezúttal is!

További fotók az olvasóklubról IDE KATTINTVA láthatók.

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve