Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Őszi Csodalámpa Olvasóklub - A jövőben kalandoztak a résztvevők

Végvári Imre Jövőmenők. Priusz és Gordiusz című könyve két főhősének társaságában utaztak a jövőbe az őszi vakáció hetében azok a harmadik osztályos sepsiszentgyörgyi diákok, akik részt vettek 2018. október 29. és november 2. között a könyvtárunk által szervezett Csodalámpa Olvasóklub foglalkozásain.

Priusz és Gordiusz, a két macskatestvér igazi kalandorok, akik 2050-ig repülnek az időgéppel. Kalandjaik végigkövetése számtalan alkalmat és lehetőséget biztosított a foglalkozásvezető kollégáinknak, hogy az öt nap során a gyermekekkel, a felolvasás mellett, beszélgessenek, énekeljenek, játékok segítségével bontogassák ki a történetet, vagy éppen kézműves foglalkozásokon készítsenek el egy-egy a történetben is megjelenő szereplőt, kelléket. Népszerű volt a kartondobozokból történő robotkészítés, a cicaalakzat-varrás, de a reggeli összerázó, felébresztő játékokat is nagyon szerették.

A ráadás pedig a nap végén felolvasott másik kedves és tanulságos történet volt, Kertész Erzsi Göröngyös Úti Iskola című kisregénye. A gyermekek örömmel és csodálkozással jegyezték meg a klub zárónapján, hogy a hét alatt két könyvet is „kiolvastak”.

Könyvtárunk ötödik éve szervez vakációs foglalkozásokat azzal a céllal, hogy megszerettesse a gyerekekkel az olvasást. A választott olvasmányok minden esetben irodalmi értékkel bíró, a résztvevők korosztályának és érdeklődési körének megfelelő történetek, kisregények.

Köszönjük a résztvevőknek, hogy velünk tartottak, köszönjük figyelmüket és vállalkozó kedvüket, vidámságukat; a sepsiszentgyörgyi Diószegi Pékségnek a péksüteményeket, kollégáinknak pedig a lelkes munkát, amelynek révén a program újabb sikeres felvonása létrejöhetett!

Sajtóvisszhang:

Csodalámpa Olvasóklub

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve