Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Rajzverseny óvodásoknak, elemi és általános iskolásoknak

2018.12.14., péntek

FRISSÍTÉS: A pályaművek beadási határideje egy héttel meghosszabbodott, 2019. február 17-ig várjuk a rajzokat!

A Háromszék nem alkuszik rendezvénysorozat részeként, Kovászna Megye Tanácsa és a Bod Péter Megyei Könyvtár rajzversenyt hirdet, három életkori kategóriában, a 4–7, 7–10 és 10–14 évesek korcsoportja számára. A pályázat tárgya: Háromszék nem alkuszik – akár történelmi-történeti, akár mai értelmezésben. Ehhez a következő fogalmakat lehet hozzárendelni, illetve ezeket értelmezni a jelzett kettős szemszögből: hűség, bátorság, kitartás, szülőföld.

A rajzok szabad technikával készíthetők el, A4-es méretben. Minden jelentkező egyetlen rajzzal nevezhet be. A pályamunkákat 2019. február 10-ig lehet elküldeni a könyvtár postacímére (Biblioteca Județeană „Bod Péter”, 520008 Sf. Gheorghe, str. Gábor Áron nr. 14, jud. Covasna) – a borítékon feltüntetve: „Háromszék nem alkuszik” –, vagy beadni a könyvtár gyermekrészlegére.

A rajzok hátoldalán kérjük feltüntetni a következőket:
- készítője neve, életkora, csoportja vagy osztálya
- óvodája / iskolája neve, annak elérhetősége (település, telefonszám, e-mail cím)
- a rajz címe, ha van (amennyiben nincs, a verseny témája a cím).

A legjobb rajzok szabadtéri kiállításon lesznek majd láthatóak Sepsiszentgyörgy főterén, a jövő évi március 15-i ünnepségek alkalmával, szerzőik pedig háromszéki honismereti jutalomkiránduláson vehetnek részt.

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve