Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Aranyfonál - családi olvasójáték

2022.06.23., csütörtök

Könyvtárunk olvasásnépszerűsítő és közösségfejlesztő nyári programot hirdet olyan családoknak, akik számára fontos a könyv, a rendszeres felolvasás, illetve hat éven felüli gyermekeik (is) vannak.

Az Aranyfonál családi olvasójáték célja, hogy a családtagok minőségi időt töltsenek együtt, szorosabbá váljon a szülő-gyermek kapcsolat, és olvasókká nevelődjenek a gyermekek.

A 2022. július 4-én induló program során Méhes György Micsoda társaság című regényét családi körben olvassák fel a résztvevők. Miközben a regény izgalmait közösen élik át, a választott szöveg arra is lehetőséget nyújt a szülőknek, hogy gyermekkori élményeikről és családjukról meséljenek a kicsiknek.

A programra húsz családot várunk, számukra a könyv egy-egy példányát ajándékba adjuk. A jelentkező családok összetétele: egy vagy két felnőtt és legtöbb négy gyermek.

A játékban résztvevő családokat hetente olvasásfejlesztést támogató anyagokkal, a regénnyel kapcsolatos apró feladatokkal, játékokkal ösztönözzük, amelyeket egy, a Facebookon létrehozott csoportban érhetnek el. Ugyancsak ott lehetőségük lesz az olvasmányélmények megosztására, megbeszélésére, a kapcsolattartásra is. A közös olvasás négy hétig tart, hetente négy fejezetet kell (fel)olvasni.

Az olvasójáték zárómozzanataként családi napot szervezünk a könyvtárban: felelevenítjük az olvasottakat, városismertető sétán veszünk részt, majd közös falatozással zárjuk a programot. A családi nap időpontját közösen határozzuk meg.

Jelentkezni július 3-áig lehet az aranyfonal1@gmail.com címen.

Programunkat Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa és a Communitas Alapítvány támogatja.

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve