Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Könyvbemutató - Czilli Aranka: A varázslatos szekrény

2021.09.17., péntek

Az idei Őszi Vásárhoz csatlakozó Kultúrszüret programsorozatba illeszkedően, könyvtárunk kertjében kerül sor 2021. szeptember 17-én, pénteken 17 órától Czilli Aranka kovásznai költő, író A varázslatos szekrény. Versek és mesék gyerekeknek és felnőtteknek című kötetének bemutatójára. A 2020-ban a budapesti Széphalom Könyvműhelynél megjelent kötetet ismertető rendezvényen a szerző beszélgetőtársa Éltes Enikő könyvtáros, a házigazda intézmény Fiókkönyvtárának vezetője.

Czilli Aranka 1982-ben született Kovásznán. Elemi és középiskoláit szülővárosában végezte, egyetemi oklevelet Kolozsváron, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem néprajz–magyar szakán szerzett 2007-ben. Első írásai Lukács Aranka néven jelentek meg romániai magyar napilapok kulturális mellékletében és irodalmi folyóiratokban (Romániai Magyar Szó, Helikon, Krónika, Korunk). Rendszeresen közöl magyarországi és erdélyi irodalmi folyóiratokban. Három gyermek édesanyja, családjával szülővárosában él, magyartanárként dolgozik.
Korábbi kötete: Nyitott ablak (versek, 2018). Szakmai elismerései: a Magyar Művészeti Akadémia Fiatal Művészek Ösztöndíja; Térey-díj.

A varázslatos szekrényben szereplő írások egyszerre tükrözik a felnőtt és a gyermek látásmódját, világát, azok összefonódását, illetve azt is, ahogyan a gyermek látja a szülei univerzumát, annak történéseit, ahogyan gyakran saját képzelete értelmezi vagy kiszínezi azokat, már azelőtt is, hogy erről beszélni tudna. A szerzői elképzelésben könyve darabjai jellegzetesen felolvasásra szánt versek és mesék, amelyekben a szülő részesítheti gyermekét – vagy akár a nagyobb testvér a kisebbet. Ily módon minden korosztály találhat bennük érdekeset, izgalmasat, attól is függően, hogy milyen szemszögből olvassa ezeket az alkotásokat.

A rendezvényre az érvényes járványügyi intézkedések betartásával kerül sor. A maszk viselete és a távolságtartás kötelező!

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Sajtóvisszhang:
Gyermekkönyv felnőtteknek is

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve