Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

A teremtés a Sixtus-kápolna mennyezetfreskóin

2018.10.11., csütörtök 18:00

Új helyszínen, a Bod Péter Megyei Könyvtárban folytatódik az a sepsiszentgyörgyi, vetített képes előadássorozat, amelyet 2017 decemberétől 2018 márciusáig a Székely Nemzeti Múzeumban tartott DR. REISINGER JÁNOS irodalomtörténész, A Biblia a képzőművészetben témakörbe illeszkedően.

Az év végéig hátralévő rendezvényeken két nagy alkotót mutat be az előadó az európai művészettörténetből, Michelangelót és Rembrandtot, valamint, a sorozat utolsó két előadásán, Vörösmarty Mihály és Petőfi Sándor ismert és kevéssé ismert műveit idézi fel a hallgatóság előtt.

2018. október 11-én, csütörtökön 18 órára szeretettel várjuk az érdeklődőket a könyvtár Gábor Áron-termébe, A teremtés a Sixtus-kápolna mennyezetfreskóin című előadásra.
A belépés ingyenes, a témakörre vonatkozó könyvek, folyóiratok és cd-k megtekinthetők és hozzáférhetők a helyszínen.

Az előadóról bővebben:

Dr. Reisinger János magyarországi irodalomtörténész, az irodalomtudomány kandidátusa (MTA), 35 éve tart ismeretterjesztő előadásokat a Kárpát-medence különböző településein, bemutatva a magyar költészet és képzőművészet legjelesebb darabjait vagy kellőképpen nem méltányolt alkotásait. Előadásai tíz éve szerepelnek rendszeresen a Duna TV műsorán, a www.bibliacentrum.hu honlapról több száz előadása ingyenesen letölthető.
Előadásai után szívesen válaszol a közönség kérdéseire, illetve dedikálja azok tárgyához tartozó könyveit.

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve