Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Irodalmi műsorok, utcazene és tombola is lesz az idei Szent György-napokon

Szent György-napokkal kapcsolatos hétfői sajtóértekezleten Szonda Szabolcs, a Bod Péter Megyei Könyvtár igazgatója az irodalmi műsorokat ismertette, Nagy Krisztina, az ERSZI vezetője az utcazene fesztivál fellépőit mutatta be, Ştefan Joós a Sun Travel képviseletében pedig a tombola főnyereményéről beszélt.

Igyekeztünk idén is olyan meghívottakkal lefödni az irodalmi műsorokat, akik „benne vannak”, alakítják a kortárs irodalmat - mondta Szonda Szabolcs, a Bod Péter Megyei Könyvtár igazgatója azon a sajtóértekezleten, amelyen a Szent György Napok szervezői az irodalmi programokat, az utcazene fesztivál fellépőit és a Szent György-napi tombola nyereményét ismertették.

A változó helyszínű irodalmi programok hétfőn (április 23-án) 19 órakor kezdődnek, amikor Parancsolatok címmel az Evilági együttes és Farkas Wellmann Éva költő tart közös kötet- és lemezbemutatót az Andrei Mureşanu színházban. Beszélgetőtárs: Szonda Szabolcs, jegyár 10 lej. Kedden (április 24-én) 18 órakor, a Bod Péter Megyei Könyvtárban Nádasdy Ádám magyarországi Artisjus irodalmi nagydíjas költő, esszéíró, műfordító, nyelvésszel Szegő János magyar irodalomkritikus beszélget.

Szerdán és csütörtökön a Tein teaházba költöznek az események. Szerdán 18 órától Doru Pop író, esszéíróval Demény Péter költő, író, műfordító, csütörtökön 18 órától pedig Balázs Imre József József Attila-díjas költő, irodalomtörténész és –kritikussal Szegő János beszélget. (...)

(Transindex, 2018. április 17.)

http://multikult.transindex.ro

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve