Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Rembrandt ószövetségi feldolgozásai

2018.11.08., csütörtök 18:00

Rembrandt bibliai ihletettségű alkotásainak bemutatásával folytatódik dr. Reisinger János irodalomtörténész előadássorozata könyvtárunkban. Ezúttal Rembrandt ószövetségi feldolgozásai című előadására kerül sor csütörtökön, 2018. november 8-án 18 órától, a Gábor Áron-teremben.

Az év végéig hátralévő rendezvényeken az előadó Rembrandtot mutatja be, a sorozat utolsó két előadásán pedig Vörösmarty Mihály és Petőfi Sándor ismert és kevéssé ismert műveit idézi fel a hallgatóság előtt. A belépés ingyenes, a témakörre vonatkozó könyvek, folyóiratok és cd-k megtekinthetők és hozzáférhetők a helyszínen.

Az előadóról bővebben:

Dr. Reisinger János magyarországi irodalomtörténész, az irodalomtudomány kandidátusa (MTA), 35 éve tart ismeretterjesztő előadásokat a Kárpát-medence különböző településein, bemutatva a magyar költészet és képzőművészet legjelesebb darabjait vagy kellőképpen nem méltányolt alkotásait. Előadásai tíz éve szerepelnek rendszeresen a Duna TV műsorán, a www.bibliacentrum.hu honlapról több száz előadása ingyenesen letölthető.

Előadásai után szívesen válaszol a közönség kérdéseire, illetve dedikálja azok tárgyához tartozó könyveit.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve