Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Szabó T. Anna és Dragomán György Sepsiszentgyörgyön

2024.04.22., hétfő 18:00

A 31. Szent György Napok kulturális hete keretében, 2024. április 22-én, hétfőn 18 órától Dragomán György íróval és Szabó T. Anna költővel, íróval találkozhat a közönség a sepsiszentgyörgyi Unitárius templomban, a könyvtárunk társszervezésében.
Mire jó a szépirodalom? Szabó T. Anna legutóbbi verseskötete Vagyok címmel jelent meg, és a válogatott, valamint új verseket is tartalmazó könyv rövid idő alatt nagy siker lett. A líra mellett a novellán és drámán át a gyermekkönyvig sokfélét írt a szerző, mégis mindig új válaszokat keres a kérdésre – ahogy Dragomán György prózaíróként úgyszintén.

Dragomán György első, hatalmas sikert aratott irodalmi szakácskönyve, a Főzőskönyv után Adjuk meg a módját! címmel látott napvilágot a folytatás, amelyben még több recept és konyhai trükk, valamint újabb irodalmi szövegek olvashatók. Minden a közös örömről, a főzésről és az evésről szól ebben, hogy megadhassuk a módját.

A kötet címe mindkettőjük alkotói munkájára jellemző, ahogy mindig igyekeznek mindennek megadni a módját.
A meghívottak mesélnek és felolvasnak a közönségnek, személyes és kitalált történeteikkel keresik az elbeszélhetőség határait és a belső szabadság lehetőségeit, sőt műhelytitkokra is fény derülhet.

A belépés díjtalan.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Sajtóvisszhang:

Tavasszal tudnak leginkább dolgozni

Szabó T. Anna és Dragomán György íróasztalánál

Fotó: Klárik Loránd, Vargyasi Levente

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve